Skip to content

Ons verhaal.

We wilden  het anders doen dan de andere fietsen verhuurders/winkels in onze omgeving.

Kernwoorden in alles waar we voor staan zijn ‘gemakkelijk’ en ‘kwaliteit’ voor iedereen. Geen rammelfiets of een e-bike die halverwege de rit mankementen kan vertonen. Geen openingstijden die totaal niet aansluiten bij de leuke, sportieve en gezellige dag die je als fietsers wilt beleven. Geen moeilijk gedoe met borg en ID’s. Geen (hoge) parkeerkosten in de straat bij de fietsenverhuurder.

In het voorjaar 2017 zijn wij begonnen als online luxe e-bike verhuurder ‘FOETS’ in Bergen.

We richtten ons op 1 merk e-bike in het hoge kwalitatieve segment. Na uitgebreid onderzoek kozen we voor de Flyer e-bike (Tour).    

Vanuit ‘gemakkelijk’ besloten we geen winkel of aanloopvestiging te openen: klanten krijgen de elektrische fiets gewoon gratis bij hotel, vakantiehuis, B&B of zelfs de PWN parkeerterreinen (voor de 1-daghuurders zonder vakantieadres) bezorgd. Al snel bleek hier een markt te liggen en groeide FOETS uit tot een verhuurbedrijf met een behoorlijke vloot Flyer elektrische fietsen.

Een veel gewaardeerde service is: ‘als er íets is, bel me en ik help je op weg – met een ruilfiets of snelle reparatie’. Dit is makkelijk aan te bieden als je heel goede fietsen hebt (er zijn gewoon weinig pechgevallen en ongevallen) maar wordt enorm op prijs gesteld – zeker bij de iets minder fitte e-bikers.

Vanuit de verhuur van Flyer e-bikes was het mogelijk een gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: elektrische Van Raam fietsen voor mensen met een beperking. Daarom hebben we in 2019 onze dienstverlening uitgebreid met 3-wiel e-bikes voor mensen met een handicap. Dit doen we op een not-for-profit basis. Onze mening is dat iedereen gewoon moet kunnen genieten van het duingebied en dat wij als ‘achtervang’ beschikbaar zijn voor support!

We hebben een groen hart – met groene stroom en minimaal energieverbruik. Daarnaast blijven we graag kijken hoe we bij kunnen dragen aan zorgeloos plezier en beweging/sport voor iedereen.

Over Zaak van de Fiets.

Zaak van de Fiets is een merk van FOETS. Met de ervaring van toeristisch gebruik van de Flyer fietsen zagen we in dat het gebruik van kwaliteitsfietsen ook zeer zinvol is in de setting van ‘dagelijks gebruik’ – dus niet uitsluitend op vakantie.

In de wetenschap dat je altijd op je fiets kunt vertrouwen en deze fiets je gezonder houdt zonder dat je drippend van het zweet op je werk komt. Hopend dat, wie kán, dit ook zál gebruiken, er toch een mooiere wereld ontstaat met minder files en parkeerellende. Iedereen wint als de auto vaker wordt vervangen door een e-bike.

Maar we snappen ook dat een e-bike die onbetrouwbaar is of lang in de reparatie staat geen écht alternatief is. Daarom bieden we alleen de beste fietsen en completeren dit met de beste service.

Geen bezorgkosten – geen vooruitbetaling – levering gebruikelijk binnen enkele dagen. Levering en onderhoudswerk tijdens – of juist ná kantooruren – 7 dagen per week van 09.00 tot 22.00.